Matchracing

1,000 kr

Pris: Ca 1000 kr per person (exkl. moms)
Priset är ett cirkapris baserat på antal båtar och ifall det krävs en RIB-båt som följebåt.
Minimipris är 10000 kr.

Värt att veta om Segling / Matchracing:

  • En skeppare finns på varje båt
  • Fungerar Maj-Oktober
  • Vi förser er med sjöställ och flytväst
  • Genomförs endast i Båstad
  • Passar grupper på 6 – 60 personer

Beskrivning

Segling i Båstad

En rolig och spännande upplevelse där lagarbetet verkligen sätts på prov!

Matchracing är en grymt kul aktivitet att uppleva! Det är fartfyllt och ställer höga krav på hela besättningen. Snabba beslut måste fattas och samarbetet ombord är direkt avgörande i varje litet moment. En dålig start eller en missad inskotning kan räcka för att förlora ett race, så tight är det! Båtarna vi kommer att segla med är av modell J/80 från J/boats. De är 8 meter långa och seglas av en besättning på 3-5 personer. Alla kan delta oavsett ålder, fysik eller kön.

Under några intensiva timmar kommer varje deltagare verkligen att få känna på vad segling innebär. Är man en van seglare får man kanske en efterlängtad stund till havs medan man som nybörjare får uppleva seglingssporten på riktigt hög nivå.

Matchracing innebär att 2 besättningar ställs mot varandra i ett intensivt race på ca 15-20 min. Beroende på hur många lag som deltar utformas ett program där alla får segla lika många matcher. Då man endast har en konkurrent på banan blir det ofta täta drabbningar som växlar mellan anfall och försvar. Först över mållinjen är vinnare och ”there is no second!” citat Signal-Master, British Navy, 1851 under tävlingen som idag heter Americas Cup.