Historia

20 års jubileum

Stora Blå är ett bolag grundat av Stefan Roslund och baserat på Stefans livsstil och livsfilosofi.

Efter en tid som skeppare i Västindien, Grenada fick Stefan erbjudande att segla hem en Swan 47:a till Finland. Tigerlilly som båten heter är ritad av Sparkman and Stevens, byggd av Nautor i Jakobstad, Finland. Dessa båtar byggs i första hand för att segla snabbt, och trots sina 17 ton seglar hon fantastiskt även i lätta vindar. Båtarna byggs för hand och är konstruerade för att klara atlantseglingar. Efter denna inspirerande atlantsegling bildades en marina och ett dykcenter i Båstad.

1997 blev vi ett handelsbolag med säte i Båstad och 1999 bytte vi bolagsform till ett aktiebolag, Stora Blå AB.

Vi blev ganska snart involverade i ett antal aktiviteter med olika företag och insåg att behovet av upplevelser i samband med konferenser och liknande var stort. Vi fick ett mycket bra gensvar från våra kunder och vi har sedan dess utvecklat vår upplevelsefilosofi till att omfatta ett mycket brett utbud av äventyr, både till havs och på land, utomhus och inomhus under hela året.

2012 etablerades det första dotterbolaget på Mallorca, Stora Bla SL.

2016 grundades Stora Blå Group Ltd. med säte i London, England. Stora Blå Group genomför idag en global resa där vi tar det lilla bolaget från Båstad till Mallorca, till VÄRLDEN. Stora Blå är idag ett koncept och ett livsstilsmärke som förknippas med sport, äventyr och upplevelser. Allt med en bas i det mänskliga mötet och förmågan att låta människorn växa med hjälp av fysisk aktiviteter. Stora Blå – Makes People Grow!

2017 har vi öppnat kontor i Chamonix och på Svalbard.

 

Jean Jacques Mayol – Bakgrunden till namnet Stora Blå

Mellan åren 94 till 98 höll Stefan fridykarkurser tillsammans med Jean Jaques Mayol, vars far är legenden som filmen Det Stora Blå handlar om. Efter många framgångsrika fridykarkurser och en fin vänskap mellan Stefan och Jean Jaques valde Stefan att döpa sitt eventföretag till Stora Blå. Ett varumärke som förknippas med hav, äventyr, sport och hälsa. Något som Stora Blå än i dag lever upp till.